Pizzeria Pronto veel gestelde vragen

Dus u heeft een Pizzeria Pronto buiten pizza oven en u komt een aantal problemen tegen tijdens het opzetten of het eerste gebruik ervan. Tips en oplossingen kunt u vinden in de gebruikershandleiding. Daarnaast hebben we een aantal veel gevraagde vragen op een rijtje gezet en beantwoord. Kijk de handleiding goed door en u zult geen problemen ervaren.

Pizzeria Pronto Instructievideo’s

Voor een gedetailleerde uitleg en instructie over de Pizzeria Pronto oven kunt u ook het YouTube kanaal bekijken van ‘The Companion Group’:

Veel gestelde vragen en antwoorden

De #1 vraag die we krijgen

“Ik krijg mijn oven niet aangestoken, wat is het probleem?”

  1. Geeft de starter vonken af? Zorg ervoor dat de zwarte starter draad van het ventiel naar de gastoevoer goed is aangesloten.
  2. Het zou kunnen dat bij het eerste gebruik de starter niet meteen vonkt. Houdt hierbij rekening met als het gas voor de eerste keer wordt aangesloten, het wat tijd kost voordat het gas is aangekomen. Klik ongeveer 2-3 keer en check of de oven is aangestoken, dit kan door te luisteren of dat er een blauwe vlam te zien is aan de rechterkant v.d. oven. Wees hierbij zeer voorzichtig zodat u geen verwondingen oploopt!
  3. Misschien heeft u perrongeluk het veiligheidssysteem getriggerd tijdens de montage. Volg de reset instructie in de handleiding op pagina 9, sectie C.
  4. Check of u genoeg gas in de propaantank heeft.

Pizza Oven Temperaturen

De temperatuur van de oven kan verschillen n.a.v. de omgevingstemperatuur. De oven zou wellicht heter moeten zijn op een koele dag of koeler op een hete dag, net zoals bij iedere oven of grill. Wind kan ook invloed hebben op de temperatuur en prestatie van de oven. Dek hierom de oven goed rondom af zodat er zo weinig mogelijk wind bij kan.

Voorverwarmen van de Pizza Oven

Warm de oven voor ongeveer 10 minuten op, maar niet langer dan 15 minuten. Oververhitting kan ervoor zorgen dat de steen te heet wordt en de pizzakorst, nog voordat de toppings klaar zijn, verbrand is. Dit is overigens geen probleem bij het bakken van meerdere pizza’s, het deeg geleid namelijk de hitte weg van de steen. Zorg er ook voor dat de oven niet langer aanstaat dan 15 minuten tussen het bakken van pizza’s!

Schuif uw pizza in de oven

Als het deeg gereed is kan de pizza vanaf de pizzaschep in de oven worden geschoven. Zorg hierbij dat er genoeg maïsmeel of bloem op de schep is, zodat het deeg niet blijft plakken. Laat het deeg ook niet langer dan 2-3 minuten op de schep rusten, zodat het niet blijft plakken. Als het deeg toch blijft plakken, schuift u de schep samen met het deeg in de oven voor ongeveer 30 seconden. Zo wordt de bodem wat harder en schuift de pizza er gemakkelijker vanaf.

Het is mogelijk de pizza vanuit de achterkant van de steen te verschuiven. Besteed wat aandacht aan het goed leggen van de pizza op de pizzasteen, namelijk in het midden. Als het de eerste keer niet goed lukt, wacht u ongeveer 30 seconden voordat het deeg wat harder is en verplaatst kan worden.

Als de bodem sneller bakt dan de toppings, plaatst u een aluminium pizzaschep onder de pizza. Dit voorkomt dat de onderkant aanbrand.

Bakt u geen pizza’s achter elkaar? Zet de oven uit! Als u langer wacht dan 5 minuten tussen het bakken van pizza’s, zet u de oven wat lager.

De oven afkoelen

Voordat u de oven verplaatst moet hij afgekoeld zijn. Als u de oven wilt verplaatsen voordat hij is afgekoeld, gebruik dan de hittebestendige handschoenen van Pizzacraft. Laat de oven afkoelen tot 46º celcius, daarna kan hij veilig verplaatst worden. De oven is na 30 minuten afgekoeld en kan worden aangeraakt.